Светски дан заштите животне средине 2022. године

Светски дан заштите животне средине 2022. године

Ове године наша школа је обележила 05.06.2022. Светски дан заштите животне средине кроз предавање и трибину које је организовала наставница биологије Љиљана Пеладић.
Гости наше школе, били су представници  Регионалног центра за рециклажу- "Еко Тамнава". Ученицима 6. разреда, изузетно занимљиво предавање о рециклажи, одржала је Маја Топаловић, дип. инжењер заштите животне средине. Након предавања дискутовала је са ученицима о значају рециклаже, као и томе колико и како они могу да је примене у свакодневном животу. 
Наставница биологије, Љиљана Пеладић, одржала је трибину Утицај човека на природу, где смо се осврнули на негативне, али и позитивне утицаје човека у природи. Еко дан обележава се кроз различите активности и акције како би се што више скренула пажња јавности на многе еколошке проблеме, као и потребу да се природа и њени ресурси чувају. Више од 140 земаља организује разне кампање и манифестације сваког 5. јуна како би се њихови грађани боље упознали са еколошким проблемима, климатским променама, али и угроженим подручјима и врстама. ♻️