Прослава Светог Саве

Прослава Светог Саве

Наша школа прославила је 27. јануара 2023. године своју школску славу Светог Саву.

Прослави су присуствовали представници Општине Уб, чланови Школског одбора, Савета родитеља, бројни родитељи, ученици и пријатељи школе. 

Након отпеване Химне Светом Сави, свештеник Мирослав Вукашиновић осветио је славско жито и пререзао славски колач. Отац Мирослав беседио је о животу и делима Светога Саве, а потом деци  и присутнима честитао је школску славу. У наставку, присутне је поздравила директорка ОШ ,,Душан Даниловић“ Светлана Максимовић.

Затим, је уследио културно-уметнички програм припремљен у част првог српског архиепископа, учитеља и просветитеља. Програм у ком су учествовала деца припремале су учитељица Јелена Михаиловић, која је била задужена за представу, и учитељице Маријана Крстић и Маријана Станојловић које су биле задужене за фолклор.

И ове године на празник Светог Саве школа је наградила ученике и наставнике за резултате постигнуте на такмичењу у школској 2021/22 години. Колегиници Слободанки Ашковић уручен је поклон за одлазак у пензију уз жеље да јој лепо протекну пензионерски дани.

Ученици од првог до осмог разреда спремали су ликовне и литерарне радове на тему ,,Свети Сава“. Награде за прва три освојена места као и до сада припремила је Црквена општина Радљево.

Све је забележила и локална телевизија Сити.

Целокупну представу можете погледати ОВДЕ.