Међународни дан интелигенције (ИО Каленић)

Међународни дан интелигенције (ИО Каленић)

Учитељица Љиљана Петровић је са својим одељењем III-2 обележила Дан интелигенције као и дан оснивања МЕНСЕ, кроз разне активности. Њен рад ушао је у ужи избор као пример добре праксе на такмичењу МЕНСЕ а коначна одлука о победнику биће објављена 7.новембра.

Ученици III-2 ИО Каленић реализовали су са својом учитељицом Љиљаном Петровић 2 активности, којима су обележили Дан интелигенције, 1. октобар, а уједно и дан оснивања МЕНСЕ.

Прву активност под називом ,,Лоптица мислионица" реализовали су 30.септембра, на часу српског језика. Решавајући ребусе , осмосмерке, преметаљке и словне лавиринте, утврдили су знања о градивним именицама. Ову активност су завршили игром меморије лоптицама.  

Другу активност ,,Баракуда и крпљење рупа" реализовали су 5. октобра. Укрцали су се у замишљени брод Баракуда , подигли једра и запловили у потрагу за благом. Док су пловили, решавали су логичке задатке, загонетке, ребусе, тражили координате да се спасу од непријатељског брода. Након поморске битке , закрпили су свој брод и уз помоћ мапе стигли до закопаног блага. Обе активности су одобрене  и налазе се на мапи.