Мамама на дар

Мамама на дар

Наши најмлађи ученици, заједно са својим учитељицама, су поводом 8.марта реализовали радионицу посвећену мајкама.
Ученици првог и трећег разреда ИО Бргуле, заједно са својом учитељицом Горданом Ивановић, су реализовали радионицу посвећену мајкама. Радионица ,,Мамама на дар", реализована је само са ученицима 1. и 3. разреда , без присуства других особа, ради поштовања правила због пандемије. Радионица је реализована у склопу ваннаставних активности, а са циљем да деца изразе своју креативност и самим тим обрадују своје маме. Циљ је постугнут, добили смо срећну децу и још срећније маме.

  
  

Ученици  трећег разреда ИО Каленић имали су прилику у петак, 5.марта, да се сусретну по први пут са француским језиком, који иначе изучавају као други страни језик од 5. разреда. Њих је посетила наставница француског језика, Мирјана Јеврић, која је у сарадњи са учитељицом Љиљаном Петровић, реализовала радионицу у сусрет 8.марту.

Деца су научила да се представе и одпоздраве  на француском језику, а исто тако и да напишу честитку мамама за празник. Слагали су слагалице на којима су добијали као решење, исписано на француском – Мама, волим те! и Срећан празник!Погледали су видео запис  у којем  је описан начин живота Француза, њихов стил облачења, начин исхране, а упознали су и знаменитости Француске. Затим су поред честитки, својим мамама направили поклоне које ће им уручити  8.марта.

   
 
Радионици су се прикључили и ученици другог разреда ИО Каленић са својом учитељицом Душицом Бурџић, и својим радовима улепшали овај већ диван дан.